Categories
Startups

Dentem, Albanian startup developing dental innovation

It’s not often we get the chance to share stories from Albania, especially from the startup scene, but something has come to our attention lately, and the buzz is already here and it’s called Dentem.

It’s not often we get the chance to share stories from Albania, especially from the startup scene, but something has come to our attention lately, and the buzz is already here and it’s called Dentem.

Dentem is a platform which allows dental clinics to manage their business in a better way by utilizing electronic tools. A simple implementation of ERP – CRM (Enterprise Resource Planning – Client Relationship Management) for dental clinics allow users to store patients files, manage agendas and monitor financials among others.

Patients also benefit from Dentem as they can access their doctor’s agenda, book an appointment online, search for new clinics, rate and comment on clinics. As Silicon Valley would put it, Uber for dental care. The platform is web based and the apps are available on Play Store and iTunes for free.

The team based in Tirana, Albania has already moved forward with a crowdfunding campaign on Indiegogo which is aimed to help the further development, research of the massive data, testing devices, HIPPA Compliance and further security enhancement on data protection. The goal is to reach $25,000 USD within 40 days.

You can always help and support here on Indiegogo.

1 reply on “Dentem, Albanian startup developing dental innovation”

[…] Dentem po bën revolucion, jo vetëm në sektorin dentar por edhe në mënyrën e të bërit biznes. Startup-i nga Shqipëria që po tenton të ‘luajë’ në arenën ndërkombëtare, prej disa ditësh po gjen mbështetje nga shumë të rinj shqiptarë dhe të huaj të cilët po kontribuojnë, si me vlera monetare ashtu edhe duke shpërndarë sa më shume informacionin mbi fushatën Crowdfunding. Nëpërmjet kësaj fushate Dentem kërkon të arrijë të futet në tregun dental në SHBA, dhe objektivi i vendosur për fonde është 25 000 dollarë. […]

Comments are closed.